بیزینس کوچینگ برای مدیران، مثل یک نقشه راه روشن و راهنمایی هوشمندانه در پیچ و خم های پیچیده دنیای کسب و کار عمل می کند. این فرایند، صرفاً یک جلسه گفت و گو نیست، بلکه یک سرمایه گذاری استراتژیک بر روی رشد فردی و حرفه ای مدیران به حساب می آید.
در صورتی که شما کارآفرین یا رئیس شرکت خود باشید، ممکن است در بسیاری از مواقع احساس تنهایی کنید. به این معنی که حس کنید فردی را ندارید که با او در مورد مشکلات کسب و کار خود صحبت کنید. یا از او مشاوره مناسبی بگیرید. به ویژه زمانی که کسب و کار شما بزرگ تر می شود. مسئولیت های بیشتری بر روی دوش شما می افتند. همچنین کمتر فرصت می کنید که به فکر پیشرفت کسب و کار خود باشید.
این وضعیت برای صاحبان کسب و کارهای کوچک که اغلب به تنهایی و بدون داشتن مشاوره یا بازخورد تخصصی فعالیت می کنند، حتی بدتر است. پس چگونه کارآفرینان و مدیران اجرایی با گسترش نقش ها و کسب و کارهای خود همچنان رشد می کنند؟.
بله، پاسخ صحیح داشتن یک بیزینس کوچینگ است. در بیزینس کوچ، متخصصان با تجربه، با ارائه مشاوره های تخصصی و بازخوردهای سازنده، به استارت آپ ها، کارآفرینان و مدیران شرکت کمک می کنند تا کسب وکار خود را به سطح بالاتری ببرند.
بهترین کوچ بیزینس ها تجربه عملی در کسب و کار را با مهارت های کوچینگ مانند گوش دادن فعال و توانایی پرسیدن سوالات قدرتمند ترکیب می کنند. علاوه بر این، بیزینس کوچینگ می تواند محرک ایجاد و دستیابی به برنامه های عملی باشد. آن ها همچنین می توانند در زمینه KPI هایی که مسئولیت پذیری، نتایج واقعی و موفقیت تجاری را هدایت می کنند، کمک کنند.
بیزینس کوچینگ چیست؟
در تعریف بیزینس کوچینگ باید گفت که کوچینگ تجاری یک فرآیند است که در آن یک متخصص به نام کوچ به یک فرد یا کسب و کار در رسیدن به اهداف کاری و شغلی کمک می کند. این کوچ می تواند به مشتری خود در بهبود مهارت های مدیریت، ایجاد استراتژی های کسب و کار یا تقویت ذهنیت کمک کند. در واقع، آنچه که یک بیزینس کوچ انجام می دهد، بستگی به نیازها و خواسته های مشتری دارد. اما مهم ترین نکته این است که بیزینس کوچ برای رشد و پیشرفت است.
بیزینس کوچینگ چه کاری انجام می دهد؟
کار کردن با یک کوچینگ کسب و کار شبیه به همکاری با یک شریک تجاری یا ایجاد یک رابطه قابل اعتماد است. برای اینکه کاملاً درک کنید که کار کردن با یک بیزینس کوچ چه معنایی دارد؛ بیایید بعد از دانستن بیزینس کوچینگ چیست به این سوال پاسخ دهیم که یک بیزینس کوچینگ کسب و کار دقیقاً چه کاری انجام می دهد؟.
مسیری برای رشد حرفه ای شما ترسیم می کند.
یک بیزینس کوچ خوب به مشتریان کمک می کند تا شکاف بین جایی که امروز هستند و جایی که می خواهند باشند را کشف کنند. به همین دلیل است که کارآفرینان یا مدیران شرکت ها به کمک کوچ خود می تواند یک برنامه کسب و کار محکم و استراتژیک ایجاد کند که نتیجه آن رشد شرکت و کسب و کار است.
دلیل اصلی این امر این است که گاهی اوقات داشتن یک دیدگاه خارجی، دقیقاً همان چیزی خواهد بود که یک مدیر برای آزادسازی پتانسیل جدید شخصی و شرکت خود نیاز دارد.
به شما کمک می کند تا ارزش ها و چشم انداز کسب و کار خود را شفاف کنید.
اکثریت مدیران تازه کار در تعریف ارزش های اصلی کسب و کار خود و ترسیم یک چشم انداز روشن برای آینده آن دچار مشکل می شوند. یک بیزینس کوچینگ باتجربه می تواند به شما در این فرآیند پیچیده کمک کند. او به شما این امکان را می دهد تا ارزش های شخصی و سازمانی خود را با هم هماهنگ کنید؛ همچنین یک چشم انداز قوی و واضح برای کسب و کار خود ترسیم کنید.
با داشتن یک چشم انداز روشن و ارزش های مشخص، شما می توانید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و تیم خود را به سمت موفقیت هدایت کنید.
مشاوره و راهنمایی سفارشی ارائه می دهد.
هر کسب و کار چالش ها، فرصت ها و ویژگی های خاص خود را دارد. بنابراین، آنچه برای یک کسب و کار جواب می دهد، لزوماً برای کسب و کار دیگر موثر نخواهد بود. کتاب ها و وب سایت ها، اطلاعات کلی و عمومی ارائه می دهند که برای حل مشکلات خاص یک کسب و کار کافی نیست. کارگاه های آموزشی گروهی نیز، اگرچه مفید هستند، اما نمی توانند به نیازهای خاص هر فرد به طور کامل پاسخ دهند.
در نتیجه مدیران کسب و کار نیاز به راهنمایی و مشاوره ای دارند که به طور مستقیم به مشکلات و اهداف آن ها بپردازد. به همین دلیل است که مشاوره سفارشی یکی از مهم ترین مزایایی است که یک بیزینس کوچینگ می تواند به شما ارائه دهد.
یک بیزینس کوچ با ارائه راهکارهای سفارشی، به مدیران کمک می کند تا به بهترین نحو به اهداف خود برسند. همچنین پتانسیل های کسب و کار خود را به بهترین نحو شناسایی و شکوفا کنند.
به سه دلیل یک بیزینس کوچینگ می تواند باعث حل مشکلات و رشد کسب و کار شود.
- اول اینکه بیزینس کوچ ها معمولاً در یک یا چند صنعت خاص تخصص دارند. این امر به آن ها اجازه می دهد تا به طور عمیق مسائل و چالش های آن صنعت را درک کنند و راهکارهای بهتری ارائه دهند.
- بسیاری از کوچ ها خود کارآفرین یا مدیر اجرایی بوده اند. این تجربه عملی به آن ها کمک می کند تا بهتر با چالش هایی که شما با آن ها رو به رو هستید، همدلی کنند و راهکارهای عملی ارائه دهند.
- دریافت مدرک کوچینگ باعث می شود تا یک بیزینس کوچینگ از دانش و مهارت های لازم برای ارائه مشاوره و خدمات حرفه ای برخوردار شود.
فضایی امن و حمایتی برای رشد و توسعه شخصی شما ایجاد می کند.
ایجاد یک فضای امن و حمایتی برای رشد و توسعه شخصی شما، یکی از مهم ترین خدمات بیزینس کوچینگ به حساب می آید. به راحتی افکار، احساسات و نگرانیهای خود را با کوچ خود در میان بگذارید بدون اینکه نگران قضاوت یا تمسخر شوید. این امر باعث افزایش اعتماد به نفش شما می شود. این اعتماد به نفس نیز، به شما کمک می کند تا بهتر تصمیم بگیرید؛ با چالش ها بهتر مقابله کنید و به اهداف خود برسید.
علاوه بر این، این فضای امن به شما کمک می کند تا:
- آزادانه ایده های جدید را کشف کنید؛ در نتیجه این امر احتمال بیشتری وجود دارد که ایده های جدید و خلاقانه به ذهن شما خطور کند که می توانند باعث رشد و توسعه کسب و کار شما شوند.
- به راحتی اشتباهات خود را با بیزینس کوچینگ خود در میان بگذارید و از آن ها درس بگیرید. این به شما کمک می کند تا از تکرار اشتباهات جلوگیری و به رشد سریع تر دست پیدا کنید.
- به بهبود مهارت های مدیریتی شما کمک می کند. این شامل مهارت های ارتباطی، تصمیم گیری، انگیزشی و مدیریت تیم می شود.
افزایش حس مسئولیت پذیری
یکی از کارهای کلیدی یک بیزینس کوچینگ ،ایجاد حس مسئولیت پذیری و انگیزش در افراد است. به عبارت ساده تر، ارائه دهنده کوچینگ کسب و کار شما را به انجام کارهایی که برنامه ریزی کرده اید، تشویق می کند. همچنین مطمئن می شود که شما به تعهدات خود عمل می کنید.
در حقیقت یک کوچ بیزینس با ایجاد یک محیط حمایتی و چالش برانگیز، به شما کمک می کند تا مسئولیت پذیرتر باشید. از آن جایی که انجام کارهای جدید و خارج از محدوده امن می تواند ترسناک باشد. یک کوچ به شما کمک می کند تا بر ترس های خود غلبه کنید. برای اجرای ایده های خود قدم بردارید و به اهداف خود برسید.
این امر به شما امکان میدهد تا پتانسیلهای خود را به حداکثر برسانید و در زندگی شخصی و حرفه ای خود موفق تر باشید.
چگونه یک بیزینس کوچینگ مناسب پیدا کنیم؟
بعد از پاسخ به سوال بیزینس کوچ چیست و چه کاری انجام می دهد. همچنین قبل از اینکه زمان، پول و انرژی خود را بر روی دریافت خدمات بیزینس کوچینگ سرمایه گذاری کنید؛ باید تحقیقات لازم را انجام دهید. زیرا تمامی کوچ بیزینس ها دارای مهارت ها، تجربه و رویکردهای یکسانی نیستند. برخی از کوچ ها ممکن است برای شما مناسب باشند و برخی دیگر خیر.
بنابراین، شما باید قبل از انتخاب، چند نکته مهم را در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین کوچ را برای خود پیدا کنید. از این نکات عبارت اند از:
-
بررسی تجربه کاری افراد با بیزینس کوچ انتخابی
به دنبال تجربیات موفق افرادی باشید که قبلاً با این کوچ کار کرده اند. این کار به شما کمک می کند تا درک کنید که این کوچ چگونه به دیگران کمک کرده است.
-
توجه به سابقه کاری کوچینگ کسب و کار
به تجربه کاری بیزینس کوچینگ انتخابی توجه کنید. تجربه یک کوچ می تواند نشان دهنده دانش و مهارت های او باشد. علاوه بر این، در صورتی که شما یک مدیر عامل 50 ساله و باتجربه هستید؛ ممکن است بخواهید با یک کوچ با تجربه مشابه کار کنید و مطمئنا نمی خواهید توسط یک فرد 30 ساله که فقط چند سال است که یک کسب و کار را اداره می کند، آموزش ببینید.
-
بررسی مدرک بیزینس کوچینگ
مدرک کوچینگ نشان می دهند که کوچ انتخابی، دانش و مهارت های لازم برای ارائه خدمات کوچینگ را به دست آورده است. همچنین به شما این اطمینان را می دهد که با یک حرفه ای کار می کنید و نه صرفاً کسی که ادعای کوچ بودن دارد.
زیرا به صورت معمول، کوچ ها برای دریافت مدرک کوچینگ کسب و کار باید دوره های آموزشی خاصی را بگذرانند و به استانداردهای خاصی پایبند باشند. این به معنای ارائه خدمات با کیفیت بالاتر خواهد بود.
از طرفی، بیزینس کوچینگ یک کار حرفه ای است و مانند سایر حرفه ها نیازمند آموزش و تخصص است. بنابراین، نباید به هر کسی که ادعای کوچ بودن می کند اعتماد کرد. بدون داشتن مدرک، هیچ تضمینی وجود ندارد که این فرد از روش های استاندارد و مؤثر کوچینگ استفاده می کند. همچنین باید دقت داشته باشید که همکاری با یک کوچ غیرحرفه ای می تواند منجر به اتلاف وقت و هزینه شما شود.
-
شرکت در جلسه کوچینگ رایگان
از بیزینس کوچینگ انتخابی خود درخواست کنید تا یک جلسه مشاوره رایگان با شما داشته باشد. یا اینکه در یک رویداد که او مدیریت می کند شرکت کنید. این کار به شما این امکان را می دهد تا با سبک کار کوچ انتخابی آشنا شوید و آن را تجربه کنید. همچنین بهتر تصمیم بگیرید که از همکاری با او احساس راحتی می کنید یا خیر.
-
نوع کوچینگ مورد نیاز و همسو بودن با اهداف شما
برای مثال، اگر کسب و کار شما در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می کند؛ کوچی که در این حوزه تخصص دارد می تواند راهنمایی های بسیار ارزشمندی به شما ارائه دهد. علاوه بر نوع کسب و کار، همسو بودن اهداف شما با اهداف بیزینس کوچینگ نیز بسیار مهم است. کوچی که دیدگاه و ارزش های او با شما همخوانی نداشته باشد؛ نمی تواند به شما کمک کند تا به اهداف خود برسید. لذا قبل از انتخاب کوچ، با او صحبت کنید و اهداف، ارزش ها و رویکردهای او را درک کنید. مطمئن شوید که دیدگاه او با دیدگاه شما همسو است و می تواند شما را در مسیر رسیدن به اهداف خود همراهی کند.
به یاد داشته باشید، یک رابطه کوچینگ موفق، رابطه ای است که بر اساس اعتماد متقابل و هم سو بودن اهداف بنا می شود.
بیزینس کوچینگ باعث تقویت چه مهارت هایی در ما می شود؟
کوچ بیزینس های باتجربه، توانایی آموزش و مدل سازی مهارت های سخت و نرمی را دارند که مدیران و صاحبان کسب و کارها برای رسیدن به پتانسیل کامل خود به آن ها نیاز دارند. در ادامه فهرستی از مجموعه مهارت هایی که هنگام کار با یک کوچینگ کسب و کار توسعه خواهید داد را می آوریم.
مهارت های نرم
-
خودآگاهی
مدیران و صاحبان کسب و کار هنگام کار با یک بیزینس کوچینگ می توانند، باورها و رفتارهای خود را به چالش بکشند. این کار درونی به آن ها کمک می کند تا نقاط قوت و ضعف؛ همچنین عوامل محرک و انگیزشی خود را بهتر درک کنند. در نتیجه بداند چه چیزی باعث می شود که به سمت اهداف خود حرکت کند یا از آن ها دور شود.
-
تنظیم هیجانی
در زمان های بحرانی یا چالش برانگیز، کارمندان به مدیر خود نگاه می کنند تا آرامش و جهت گیری لازم را دریافت کنند. بنابراین، یک مدیر موفق باید بتواند احساسات خود را کنترل کند و در شرایط مختلف، واکنش های مناسب و عقلانی از خود نشان دهد.
بیزینس کوچینگ به مدیران کمک می کنند تا مهارت های تنظیم هیجانی خود را بهبود بخشند. آن ها تکنیک ها و ابزارهایی را ارائه می دهند که به مدیران کمک می کند تا احساسات خود را شناسایی، واکنشهای خود را کنترل و مهارتهای ارتباطی خود را بهبود بخشند.
-
اعتماد به نفس
افراد تحت آموزش اغلب گزارش می دهند که فرآیند کوچینگ آن ها را آرام تر، پرانرژی تر و با اعتماد به نفس تر می کند. . این امر به این دلیل است که در طول جلسات کوچینگ، فرد به درک عمیق تری از اهداف خود، اقدامات لازم برای رسیدن به آن ها و عواملی که او را به حرکت وا می دارند، دست پیدا می کند.
-
هوش هیجانی
بیزینس کوچینگ به رهبران کمک می کنند تا هوش هیجانی خود را توسعه دهند. آن ها از طریق تمرین ها و ابزارهای مختلف، به رهبران یاد می دهند تا با مشاهده رفتار و زبان بدن افراد، احساسات و نیازهای آن ها را درک کنند. بتوانند پیام های خود را به گونه ای ارائه دهند که با مخاطب خاص خود ارتباط برقرار کند و برای او انگیزه بخش باشد. همچنین خود را به جای دیگران بگذارند و احساسات آن ها را درک کنند. این توانایی به آن ها کمک می کند تا ارتباط قوی تری با تیم خود برقرار کنند.
-
خوش بینی
رهبران مؤثر و موفق خوش بین هستند. آن ها حتی در سخت ترین شرایط، پتانسیل یادگیری و توسعه را در خود می بینند. خوش بینی می تواند به طور طبیعی ایجاد شود. همچنین یک مهارت است که می توان از طریق بیزینس کوچینگ آن را یاد گرفت.
مهارت های سخت
-
برنامه ریزی و بازبینی استراتژیک
بهترین کوچ بیزینس ها استراتژیست های باتجربه کسب و کار هستند. در نتیجه، آن ها می توانند به مدیران اجرایی و تیم های آن ها کمک کنند تا استراتژی های درخشانی را برنامهریزی و اجرا کنند. در نتیجه کوچ و فرد تحت آموزش می توانند یک نقشه راه را با استفاده از یک فرآیند برنامه ریزی استراتژیک گام به گام توسعه دهند.
-
مهارت های تحلیلی
داده ها نیروی محرکه بسیاری از شرکت های موفق هستند. بیزینس کوچینگ می تواند شکاف ها در مهارت های تحلیل داده ای مشتری را پر کند. در حالی که آن ها را به چالش می کشد تا از منطقه راحتی خود خارج شوند.
-
بازاریابی
قبل از شروع فرآیند کوچینگ، کوچ بیزینس ها تحقیقات کاملی در مورد شرکت و بازار آن انجام می دهد. این تحقیقات شامل بررسی برند، وضعیت بازار، رقبا و مشتریان شرکت می شود. در حالی که این به عنوان اطلاعات ارزشمند هنگام کوچینگ رهبران عمل می کند؛ این تحقیقات همچنین می تواند یک فضای امن را برای گفتگو در مورد موضوعات مختلف مانند فرصت های بازار جدید، مخاطبان هدف و استراتژی های بازاریابی ایجاد کند.
قبل از انجام سرمایه گذاری های بزرگ، بیزینس کوچینگ کسب و کار می تواند به مدیران کمک کند تا سودآوری و اثربخشی این سرمایهگذاری ها را بهتر ارزیابی کنند.
-
مهارت های سخنرانی و ارائه
تمامی مدیران لزوماً از مهارت های سخنرانی و ارائه قوی برخوردار نیستند. برخی از افراد در مواجهه با مخاطبان، دچار اضطراب یا احساس عدم کفایت می شوند که بر توانایی آن ها در انتقال موثر پیام تاثیر می گذارد.
برای رفع این چالش، کوچینگ کسب و کار حرفه ای محیطی امن و حمایتی را فراهم می کنند تا مدیران بتوانند نگرانی ها و موانع خود را در این زمینه شناسایی و بررسی کنند. با بهره گیری از تکنیک های مختلف نیز، بیزینس کوچ ها به مدیران کمک می کنند تا اعتماد به نفس خود را افزایش دهند و مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشند.
این فرآیند شامل تمرین های عملی سخنرانی، ارائه بازخورد سازنده و ایجاد استراتژی های فردی برای هر مدیر می شود.
مزایای بیزینس کوچینگ کسب و کار
از مزایا و نتایج حاصل از خدمات کوچینگ کسب و کار مؤثر عبارت اند از:
-
رشد درآمد
از دلایل اصلی مدیران و صاحبان کسب و کار که به دنبال استفاده از خدمات بیزینس کوچینگ هستند، افزایش درآمد و افزایش سهم بازار است. کوچ های حرفه ای نه تنها در تحلیل داده ها و اعداد مالی تبحر دارند؛ بلکه با شناسایی و رفع موانع ذهنی ناشی از باورهای محدودکننده، به مدیران کمک می کنند تا پتانسیل کامل خود را شکوفا کنند. در نتیجه این همکاری، سازمان میتواند با سرعت بیشتری رشد کرده و به سودآوری پایدار دست یابد.
-
انعطاف پذیری
یکی از بزرگ ترین ویژگی های یک مدیر اجرایی یا صاحب کسب و کار قوی، توانایی و عبور از بحران ها و بازگشت به مسیر موفقیت است. به همین دلیل است که بیزینس کوچینگ طیف وسیعی از استراتژی های تقویت انعطاف پذیری مانند روانشناسی مثبت و چالش کشیدن فرضیه های منفی را آموزش می دهند.
-
مدیریت
بسیاری از کوچ بیزینس ها نه تنها متخصصان آموزش دیده کوچینگ هستند؛ بلکه به عنوان مدیران شرکت نیز در خط مقدم خدمت کرده اند. در نتیجه، آن ها یک شریک مدیریت منحصر به فرد به حساب می آیند که می توانند به عنوان یک آینه برای مدیران اجرایی در حال گسترش مهارت های خود عمل کنند.
تشکیل تیم
تشکیل یک تیم مدیریت اجرایی کارآمد، مشابه چیدن یک پازل پیچیده است. نخست، شناسایی دقیق نقاط ضعف و شکاف های موجود در ساختار سازمانی و تعیین نیازهای نیروی انسانی برای تکمیل آن ها، از اهمیت بالایی برخوردار است. سپس، گردآوری گروهی از افراد با مهارت ها و شخصیت های مکمل که بتوانند در تعامل مؤثر با یکدیگر، به اهداف مشترک دست یابند، ضروری است.
یک بیزینس کوچینگ حرفه ای به عنوان یک راهبر و مشاور، می تواند در این فرآیند پیچیده، سازمان را یاری کند تا با ارزیابی دقیق گزینه های مختلف و برگزاری جلسات مصاحبه، بهترین افراد را برای پیوستن به تیم انتخاب نماید.
سخن پایانی
شواهد نشان می دهد که کوچینگ کسب و کار نقش مؤثری در موفقیت کارآفرینان و مدیران کسب و کار ایفا می کند. بسیاری از کارآفرینان باتجربه نیز بر اهمیت داشتن یک مربی کسب و کار تأکید دارند و معتقدند که مشورت با یک بیزینس کوچ می تواند دیدگاه های ارزشمندی را برای بهبود عملکرد کسب و کار فراهم کند.
یک بیزینس کوچینگ به عنوان یک راهنمای حرفه ای، به شما کمک می کند تا اهداف خود را شفاف سازی کرده؛ استراتژی های مؤثر را تدوین کنید و بر چالش های کسب و کار غلبه کنید. خدمات بیزینس کوچینگ به شما امکان می دهد تا پتانسیل کامل خود را شکوفا کرده و به نتایج بهتر دست یابید.