برندسازی شخصی: سلاح مخفی برای جلب اعتماد، رهبری و رشد سازمان!

برندینگ شخصی

برندسازی شخصی مثل هر اتفاق ارزشمند دیگری هزینه های بالایی دارد. با این حال، در صورتی که ما توانایی برندسازی را کسب کنیم و بتوانیم یک برندینگ شخصی قوی بسازیم؛ فرصت های بسیار بیشتری برای خود ایجاد می کنیم که می تواند در نهایت درآمد بسیار بالایی را برای ما ایجاد کند. همچنین اثر و تاثیرگذاری ما بر مارکت خود را تا حد رضایت بخشی بالا ببرد.

علاوه بر این، برند سازی شخصیت و معرفی شدن یک فرد به عنوان برند در یک حوزه، می تواند آن را از فضایی که برای استخدام شدن باید رزومه ارسال کند؛ یا نیاز به معرف یا کمک دیگران برای فعالیت داشته باشد، خارج کند. زیرا در چنین حالتی، نام و لول آن شخص به حدی ارزشمند و به اصلاح سنگین است که خود افراد به سراغ او می آیند.

در این زمان، یک برند حرفه ای و قوی به سراغ مشاور پرسونال برندینگ خود می رود. چون می خواهد بداند که در راستای استراتژی برند خود و ارزش هایی که دارد چه همکاری هایی را اصلاً نباید قبول کند. یا چه همکاری هایی را می تواند انجام دهد.

یعنی برندسازی شخصی قوی می تواند حرفه و شغل شما را تا حدی دگرگون کند که از مرحله و پروسه جذب افراد، به این سمت بروید که باید انتخاب درستی داشته باشید.

اما سوال خیلی از افراد این است که برند شخصی چیست ؟. چگونه برند شخصی خود را بسازیم ؟ اگر ما امروز برند شدیم، همیشه برند خواهیم ماند؟، یا ساخت برند شخصی یک پروسه همیشگی است؟.

ما در ادامه هر آنچه باید در مورد پرسونال برندینگ و نحوه ایجاد برند شخصی بدانید را در اختیار شما قرار می دهیم.

همچنین اگر به دنبال توسعه برند خود هستید، تیم حرفه ای ما در مجموعه سیم بیزینس آماده ارائه مشاوره پرسونال برندینگ به شما عزیزان هستند.

برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ چیست ؟

پرسونال برندینگ یعنی چی ؟.به زبان ساده برند شخصی بودن به این معنا است که ما بتوانیم ویژگی ها، مهارت ها، توانمندی ها و ارزش های خود را به عنوان یک فرد متخصص و حرفه ای در حوزه کاری خود به افراد معرفی کنیم. تا جایی که افراد بدانند که مهارت ها و توانمندی های ما در چه سطح و لولی قرار دارد و در حال خلق چه ارزشی هستیم.

البته اغلب افرادی که به دنبال پاسخ به سوال برندسازی شخصی چیست هستند؛ به اشتباه فکر می کنند که معنی پرسونال برندینگ مشهور شدن یا وایرال شدن در شبکه های اجتماعی است.

این در حالی است که برجسته ترین و حرفه ای ترین متخصصان و مشاوران آموزش برندسازی شخصی ،پرسونال برند را با مشهور شدن یکی نمی دانند.

زیرا برند شدن به معنای تاثیرگذاری شما در مارکت و حوزه کاری مورد نظر است. برای برند شدن باید بتوانید خود را به نحوی معرفی کنید که با ویژگی ها و ارزش هایی که به آن ها پایبند هستید، شناخته شوید.

از طرفی امکان دارد شما در حوزه ای فعالیت کنید که جمعیت کمتری دارد و نیازی نیست که همه افراد شما را بشناسند. به عنوان مثال، فردی که در حوزه مارکتینگ برندسازی شخصی کرده و تبدیل به برند شده است؛ نیازی ندارد که در بین افراد فعال در حوزه پزشکی یا ساخت و ساز و … مشهور باشد.

حال اگر یک پزشک و … به مشاور مارکتینگ نیاز داشته باشند. قطعا می تواند او را با یک سرچ ساده پیدا کند. زیرا در حوزه کاری خودش مشهور و شناخته شده است.

پس برای ثبت برند شخصی خود به دنبال شهرت نباشید و سعی کنید اثرگذار باشید.

تفاوت برندسازی شخصی و برندسازی سازمانی

در دنیای کسب و کار، دو نوع برندسازی سازمانی و شخصیتی وجود دارد. تاکید برندسازی سازمانی بر نشان دادن هویت، ارزش ها و تصویر کلی یک سازمان (شرکت، کسب و کار و سایر نهادهای گروهی) است. به همین دلیل، زمانی که یک سازمان شروع به برندسازی می کند؛ سعی خود را بر این می گذارد تا با تکیه بر عناصری چون نام شرکت، لوگو، بیانیه ماموریت، محصولات یا خدمات، فرهنگ؛ همچنین تصوری که سازمان به ذینفعان خود منتقل می کند، پیام و ارزش های خود را به مخاطبان هدف منتقل کند.

هدف آن نیز، ایجاد یک هویت منحصربه‌فرد و قابل تشخیص، متمایز کردن سازمان از رقبا و ایجاد اعتماد بین مشتریان، کارمندان و سایر ذینفعان است.

این در حالی است که برندسازی شخصی به بازاریابی افراد برای خود و حرفه ای که در آن مشغول به کار هستند، گفته می شود. هدف از آن نیز، افزایش دادن فرصت های شغلی، تاثیرگذاری بر دیگران و ایجاد یک تصویر مثبت و به یاد ماندنی در هر دو حوزه شخصی و حرفه‌ای است.

تفاوت برندسازی شخصی و برندسازی سازمانی

جنبه

برندینگ شخصی

برند سازمانی

تمرکز و دامنه                 فردمحور، نشان‌دهنده نقاط قوت شخصی شرکت محور، نشان دهنده محصولات و خدمات
ارتباطات شخصی، غیررسمی و مستقیم       حرفه‌ای، رسمی و گسترده
بازاریابی تکیه زیاد بر ارتباطات شخصی و رسانه های اجتماعی               می تواند از کانال های متعددی مانند تبلیغات، شبکه های اجتماعی و روابط عمومی استفاده کند.

 

9 مرحله و نکته مهم برای طراحی برند شخصی خود

بعد از متوجه شدن این موضوع که پرسونال برند چیست ؟؛باید بدانیم که چگونه برندسازی شخصی کنیم .به همین دلیل، در ادامه به 9 مورد از مهم ترین نکات قابل توجه و مراحلی که برای موفقیت در این کار باید طی کرد اشاره می کنیم که عبارت اند از:

  • خود را بشناسید.

از اولین مراحل پرسونال برندینگ که آن را بنیادی ترین و مهم ترین قدم برای برندسازی شخصی می دانند؛ شناسایی دقیق خود است. زیرا برند شما باید بازتابی از هویت واقعی و حرفه ای شما باشد.

همان طور که در بحث پرسونال برند چیست گفتیم؛ برندسازی شخصی یعنی طی کردن مسیری  از جنس خلق ارزش و اصالت.

در صورتی که شما با اهداف، نقاط ضعف و قوت، ارزش ها و علایق خود به درستی آشنایی نداشته باشید؛ امکان دارد برندی از خود بسازید که جعلی و غیر واقعی به نظر برسد. افراد نیز خیلی سریع متوجه این جعلی بودن و عدم اصالت می شوند. در نتیجه به شما اعتماد نمی کنند.

برای شناسایی بهتر خود، کمی وقت بگذارید و فهرستی از نقاط قوت و ضعف خود تهیه کنید. همچنین می توانید از خود بپرسید که:

  • در کدام زمینه های کاری خوب عمل می کنم؟
  • چه چیزی به من انگیزه می دهد؟
  • دیگران چه ویژگی هایی از من را تحسین کرده اند؟
  • در انجام کدام پروژه ها بارها به کمک دیگران نیاز داشته ام؟
  • کدام نقش ها انرژی من را می گیرند؟
  • کدام پروژه ها را می توانم ساعت ها بدون احساس خستگی یا درماندگی انجام دهم؟

اکثریت افراد برای انتخاب یک زمینه تخصصی برای برندسازی شخصی خود مشکل دارند. زیرا می ترسند با این کار خود را محدود کنند. با این حال، باید بدانید که بهتر است ابتدا یک حوزه خاص را انتخاب و روی آن متمرکز شوید. نیازی به نگرانی در مورد اینکه همیشه در این حوزه خواهید ماند، نیست. چون با گذشت زمان و کسب تجربه های جدید، برندسازی شخصیت شما نیز تغییر و گسترش پیدا می کند. پس بهتر است با یک نقطه شروع مشخص پیش بروید و اجازه دهید برند شما به طور طبیعی و با توجه به رشد شما، تکامل پیدا کند.

  • مشخص کنید که می خواهید در چه زمینه ای شناخته شوید.

نگاه به آینده در برندسازی شخصی اهمیت بسیار ویژه ای دارد. شما علاوه بر اینکه باید شناخت کاملی از خود داشته باشید؛ باید تصویر روشنی از فردی که می خواهید در آینده به آن تبدیل شوید. همچنین شکلی که می خواهید در بین افراد شناخته شوید داشته باشید.

زیرا برند سازی شخصی فقط بازتاب و نشان دهنده وضعیت فعلی شما نیست. بلکه یک نقشه راه و برنامه ای برای رسیدن به آینده حرفه ای شما به حساب می آید. به همین دلیل است که ما در مشاوره برندسازی شخصی به افراد توصیه می کنیم برای تعیین اینکه می خواهند در آینده چگونه شناخته شوند؛ علاوه بر مهارت ها و توانایی های فعلی خود، نقاط ضعف و قوت خود در ارتباط با هر نوع حرفه و صنعتی که می خواهند در آینده به آن بپردازند را نیز بررسی کنند. این امر به شما این امکان را می دهد تا از مهارت ها و ویژگی هایی که شما را از سایر افراد متمایز می کند، آگاه شوید. همچنین بدانید که در کدام زمینه ها نیاز به پیشرفت دارید.

علاوه بر این، پیش بینی و تصور کردن جایگاه خود در آینده (به عنوان مثال در پنج یا ده سال بعد) و مشخصات و ویژگی هایی که دوست دارید با آن ها شناخته شوید؛ به شما این امکان را می دهد تا قدم های لازم جهت رسیدن به آن جایگاه و طراحی برند شخصی مورد نظر را بهتر تعیین کنید.

  • مخاطب هدف خود را مشخص کنید

یکی از اصلی ترین اصول و مدل های پرسونال برندینگ تعیین مخاطب هدف است. شما باید قبل از هر اقدام و سوالی درباره اینکه چگونه یک برند شخصی بسازیم ؛به سراغ مشخص کردن این موضوع بروید که می خواهید پیام و داستان برند شخصی شما به چه افرادی برسد.

شناخت مخاطب هدف به شما این امکان را می دهد تا نوع داستان و محتوایی که در برندسازی شخصی باید تعریف کنید؛ همچنین پلتفرم هایی که برای انتقال پیام برند خود باید در نظر بگیرید را بهتر تعیین کنید. به عبارت دیگر، شما باید محتوا و کانال های ارتباطی برند شخصی خود را متناسب با مخاطب هدف خود تعیین کنید.

به عنوان مثال، در صورتی که هدف شما مدیران و افراد متخصص و شاغل است؛ بهتر و منطقی تر است که تمرکز خود را بر روی فعالیت و انتقال پیام برند خود در لینکدین بگذارید. زیرا بیش از 90 درصد مدیران در این پلتفرم فعالیت دارند و از آن برای استخدام افراد متخصص استفاده می کنند.

اما در صورتی که شما یک طراح گرافیک هستید که قصد تحت تاثیرگذاشتن مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید را دارید؛ بهتر است به سراغ برندسازی شخصی در اینستاگرام بروید. یا نمونه کارها که طیف گسترده ای از استعدادهای شما را به خوبی نمایش دهد را در وب سایت شخصی خود منتشر کنید.

  • تحقیق کرده و از متخصصان موفق الگوبرداری کنید.

تحقیق در مورد صنعت مورد نظر و الگوبرداری (با هدف پیشرفت) از متخصصان موفق اهمیت بسیار زیادی در فرآیند برندسازی شخصی دارد. لذا قبل از فکر کردن درباره این موضوع که چگونه برند شخصی بسازیم ؛بهتر است متخصصان و افراد حرفه ای در زمینه صنعت مورد نظر را شناسایی کنید.

دقت داشته باشید که فقط دنبال کردن افراد متخصص و حرفه ای کافی نیست. شما باید اطلاعات کاملی در مورد نحوه فعالیت آن ها مثل اینکه آیا وبلاگ دارند؟؛ نظرات خود را در کجا به اشتراک می گذارند؟ و … کسب کنید. همچنین تمامی کارهایی که آن ها انجام می دهند را تحلیل و بررسی، سپس تقلید کنید. در نتیجه بتوانید یک قدم به جلو بروید.

هدف ما از ساخت برندسازی شخصیتی متمایز شدن از دیگران است. با این حال، بدون شناخت افرادی که در این حوزه فعال هستند، نمی توان برای رسیدن به اوج و متمایز شدن از دیگران برنامه ریزی کرد.

  • درخواست مصاحبه اطلاعاتی بدهید.

برندسازی شخصی

یکی از کلیدی ترین استراتژی ها در برندسازی شخصی درخواست مصاحبه اطلاعاتی است. به همین دلیل، پیشنهاد می شود یک لیست از شرکت هایی که آزروی کار در آن ها را دارید. همچنین افراد و مدیرانی که آن ها را مورد تحسین قرار می دهید، تهیه کنید. سپس به دنبال تماس گرفتن با آن ها باشید و به آن ها درخواست مصاحبه اطلاعاتی بدهید.

این مصاحبه ها در اغلب مواقع 20 دقیقه طول می کشند. با این حال، در برندسازی شخصی بسیار ارزشمند هستند و فرصتی عالی برای یادگیری از مدیران حرفه ای فراهم می کند.

در زمان مصاحبه هیچ نوع هراسی از پرسیدن سوال نداشته باشید. زیرا به صورت معمول افراد حرفه ای بیش تر آن چیزی که شما فکر می کنند، صمیمی و سخاوتمند هستند. همچنین سعی کنید سوالاتی بپرسید که به شما امکان درک عمیق تری از صنعت مورد نظر را می دهد. به عنوان مثال، بپرسید:

  • چطور وارد این صنعت شدید؟.
  • اگر بخواهید دوباره این مسیر را طی کنید، چه قدم هایی برمی‌دارید؟.
  • صنعت را در حال پیشرفت به چه سمتی می بینید؟.
  • چطور از آخرین روندهای صنعت مطلع می شوید؟.
  • آیا انجمن های حرفه ای یا صنفی خاصی وجود دارد که باید عضو شوم؟.

از مزیت های مصاحبه اطلاعاتی این است که شما علاوه بر یادگیری، اغلب کمی هم درباره خود صحبت می کنید. این امر در حقیقت نوعی برندسازی شخصی به حساب می آید. زیرا شما خود را به این افراد معرفی کرده و دیدگاه ها و علایق خود را با آن ها در میان می گذارید.

همچنین، اگر چه در چنین مصاحبه هایی، خبری از پیشنهاد شغلی نیست؛ با این حال، این امکان را فراهم می کند تا زمانی که آن کارفرما به دنبال استخدام یک فرد برای یک موقعیت شغلی می گردد؛ به یاد شما بیفتد.

  • ارائه آسانسوری (Elevator Pitch) آماده کنید.

زمانی که شروع به شکل دادن و طراحی برند شخصی خود می کنید؛ کمی وقت بگذارید و یک “ارائه آسانسوری” بسازید. ارائه آسانسوری یک داستان 30 الی 60 ثانیه ای برای برندسازی شخصی است که با استفاده از آن می توانید به صورت مختصر و کوتاه، توضیح دهید که چه کسی هستید.

از این داستان کوتاه می توانید در موقعیت های مختلفی مثل رویدادهای شبکه سازی یا حتی مهمانی های غیر رسمی نیز استفاده کنید. در نتیجه خیلی راحت تر بتوانید یک تصویر مثبت و به یاد ماندنی از خود را در ذهن دیگران به جای بگذارید.

فرانک کوتیتا (Frank Cutitta) موسس مرکز برندسازی جهانی؛ همچنین استاد دانشگاه نورث ‌ایسترن آمریکا که به آموزش برندسازی شخصی می پردازد، می گوید: “شما باید جملات بسیار کوتاه و خلاصه برای گفتن؛ همچنین داستان هایی برای تعریف کردن داشته باشید که خصوصیات شما را به بهترین شکل ممکن نشان می دهد”.

شما باید ارائه آسانسوری خود را با تمرکز بر چند نکته کلیدی که قصد تاکید بر آن ها را دارید، کوتاه نگه دارید. این نکات می تواند شامل جستجوی شغل جدید، داشتن تخصص در یک زمینه خاص، یا ایجاد ارزش برای سازمان فعلی باشد.

  • شبکه سازی را جدی بگیرید.

همان طور که در حال ساخت برندسازی شخصی ایده آل خود هستید؛ باید شبکه سازی منظم و موثر جهت ایجاد و گسترش دایره ارتباطی خود با همکاران، مدیران و متخصصان صنعت مورد نظر را جدی بگیرد. زیرا هر چه بیشتر در رویدادهای رسمی و غیر رسمی شرکت کنید و ارتباطات بیشتری ایجاد کنید؛ همچنین در این تعاملات ارزش بیشتری را ارائه دهید؛ احتمال شناخته شدن برندینگ شخصی شما افزایش پیدا می کند.

از طرفی با توجه به این نکته که ۸۵٪ از کل مشاغل از طریق شبکه سازی پر می شوند، شرکت کردن منظم و موثر در رویدادهای متعدد، نه تنها به شما در ساخت برند شخصی کمک می کند، بلکه به صورت بالقوه زمینه پیشرفت حرفه ای شما نیز فراهم می کند.

سعی کنید در این رویدادها فعالانه ارتباط برقرار کنید. از درخواست ملاقات مجدد به شرکت کنندگان برای انجام یک مصاحبه اطلاعاتی یا داشتن یک گفت و گوی دوستانه در یکی از کافه های شهر هراسی نداشته باشید.

  • به سراغ برندسازی شخصی در فضای آنلاین بروید.

یکی از مهم ترین جنبه های ایجاد برند شخصی این مسئله است که از جذاب و مثبت بودن حضور آنلاین خود برای مخاطبان مختلف از جمله مدیران، همکاران و … اطمینان حاصل کنید. حتی اگر در حال حاضر به دنبال یافتن شغل نیستید.

با توجه به این موضوع که امروزه شبکه های اجتماعی مختلفی وجود دارد که هر کدام از آن ها از مخاطبان و قالب های خاص خود برخوردار هستند؛ نحوه ارائه برند شخصی شما در هر یک از آن ها باید متفاوت باشد.

با این حال، باید توجه داشته باشید که داستان و پیام برندینگ شخصی شما باید در تمام پلتفرم ها یکسان باشد.

علاوه بر این، در برندسازی شخصی بهتر است که تمرکز خود را بر تولید محتوا و انتشار پیام برند خود در پلتفرم هایی بگذاریم که مورد علاقه مخاطب هدف ما است.

  • برندسازی محدود به فضای آنلاین نیست.

به یاد داشته باشید که برندسازی فقط به فعالیت های آنلاین شما در فضای مجازی محدود نمی شود. بلکه نحوه رفتار و تعاملات شما در زندگی واقعی (خانه، محل کار، روابط دوستانه) نیز بر روی آن تاثیر می گذارد.

زیرا شهرت و نحوه شناخته شدن شما در بین افراد در  برندسازی شخصی بسیار اهمیت دارد. لذا توصیه می شود از رفتارهای منفی که باعث ناامید شدن دیگران و آزار آن ها می شود، خودداری کنید. همچنین از فرصت های همکاری با دیگران، داوطلب شدن برای انجام دادن پروژه ها و نشان دادن خود به عنوان یک مدیر استفاده کنید. زیرا این امر بخشی از مراحل پرسونال برندینگ به حساب می آید و مدیریت فقط مختص مدیران ارشد نیست. بلکه می تواند در نحوه رفتار و تعامل شما با دیگران در هر سطحی از سازمان نمود پیدا کند.

اشتباهات رایج در برندسازی شخصی

 

برند سازی شخصی

همان طور که گفتیم، پرسونال برندینگ مسیری از جنس اصالت است. در دنیای امروزی که انبوهی از ارائه های ظاهراً بی نقص و برنامه ریزی شده (خوب انتخاب شده و ساختگی) وجود دارد نیز، مردم به دنبال اصالت و واقعی بودن هستند.

اما ما چه طور می توانیم اصالت، منحصر به فرد و صادقانه‌ بودن خود را نشان دهیم تا بتوانیم اعتماد مخاطب هدف را جلب کنیم.

در ادامه به برخی از اشتباهات رایج افراد در  برندسازی شخصی که باعث دور شدن آن ها از اصالت و در نتیجه شکست در برندسازی می شود اشاره می کنیم. دوری از این اشتباهات به شما کمک زیادی در طراحی یک برند شخصی موفق می کند.

از اشتباهات رایج در برندسازی عبارت اند از:

  • عدم شناخت کامل خود
  • تعیین نکردن هدف مشخص (باید حداقل 3 هدف مثل توسعه کار جدید، حقوق بالاتر، مشتریان بیشتر و … و یک جدول زمانی تعیین کنید.)
  • برند خود را بر اساس دیدگاه و نظرات دیگران ساختن (در نظر داشته باشید که مزایا و معایب شخصیتی شما در کنار یکدیگر می تواند شما را تبدیل به یک برند کند.)
  • برنامه نداشتن برای مدیریت برند شخصی خود (باید به تمام مراحل ایجاد، ساخت و حفظ برند خود فکر کنید.)
  • به فکر ساختن راهی برای برندسازی شخصی سریع و راحت باشید. در صورتی که این کار زمان بر است.
  • تعریف نکردن مخاطب هدف خود.
  • اطلاع نداشتن از نیازها و خواسته های مخاطب هدف خود.
  • تعامل نکردن با مخاطبان هدف بعد از ارسال و به اشتراک گذاری محتوا.
  • تلاش برای جذب مخاطبان زیاد.(باید بر روی جذب مخاطب خاص و هدفمند تمرکز کنید).
  • ترس از متمایز بودن از دیگران و ویژگی های منحصر به فرد خود را نشان دادن که باعث تکراری شدن محتوا در شبکه های اجتماعی شده است.
  • نگران نظر دادن دیگران بودن. شما برندسازی شخصی خود را نه برای همه بلکه برای گروه خاصی از افراد می سازید؛ این گروه، به قول ست گادین، “قبیله” شما است. قبیله شما برخلاف منتقدین و مخالفین، همیشه از شما حمایت و پشتیبانی می کنند.
  • تلاش می کنید تا در تمامی پلتفرم ها حضور داشته باشید. بهتر است تمرکز خود را بر فعالیت در یک یا دو پلتفرمی بگذارید که مخاطبان هدف شما در آن فعال هستند.

سخن آخر

در این مقاله از سایت سیم بیزینس تلاش کردیم به زبانی ساده به سوال برند سازی شخصی چیست و چگونه برند شخصی خود را بسازیم پاسخ دهیم. به عنوان نکته آخر به یاد داشته باشید که برند شخصی شما ایستا نیست و باید همراه با تغییرات دنیای دیجیتال و پیشرفت حرفه ای شما تکامل پیدا کند. برای تنظیم برندسازی شخصی خود مطابق با تغییرات باید تجربیات جدید کسب کنید. با افراد مختلف ملاقات کنید و شبکه ارتباطی خود را گسترش دهید.

همچنین چیزهایی مثل علایق منحصربه‌فرد، ارزش ها، تجربه حرفه ای، سوابق تحصیلی و … که باعث متمایز شدن شما از دیگران می شود را برجسته کنید.

در کنار آن به سراغ دریافت مشاوره برندسازی شخصی از افراد متخصص بروید. زیرا با جود اینکه همیشه خود ما هستیم که باید تصمیم بگیریم. اما در نهایت برای اینکه بتوانیم برند خود را توسعه دهیم به کمک فردی که مارکت مد نظر ما را می شناسد و با تمامی جزئیات و جوانب آن آشنایی دارد، نیاز داریم.

مشاوران کسب و کار ما در مجموعه سیم بیزینس با توجه به سابقه کاری چندین ساله خود و کمک به مدیران و صاحبان کسب و کارهای مختلف، می توانند به شما راهنمایی های دقیقی ارائه دهند که منجر به رشد شما و بیزینس شما شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ارتباط با ما

مشاوره کسب وکار

مشاوره حضوری و غیر حضوری Simbusiness گامی بلند برای موفقیت کسب و کار شما

دوره های مدیریتی

مطالب پیشنهادی